Budsjett – et beslutningsgrunnlag

Jeg er ikke sikker på retningen denne bloggen skal ha, hva som skal være hovedfokus, hva jeg skal bokstaveliggjøre av beveggrunner for bevisste handlingsvalg, graden av balanse mellom politiske referater og meningsuttalelser.

Enn så lenge er det «nuet», handlingens øyeblikk som favner og opptar tankens bevissthet. Det trenger ikke være mye som setter prosessen i gang. Det kan også være for mye som setter tankeprosessen i gang,  som feks den bunken med sakspapirer som kom i posten forrige uke, med alle de siste sakene som skal fattes vedtak om før politikken går inn i sin ferietid, og tar seg en hvil bak kulissene, blant fredsomme ferietanker om kommunens liv og lære.

I bunken var det fint fordelt, mellom ulike sektorer, budsjettrelaterte krampeaktige nøysomme argumenter for hvorfor kommunen bør ha fokus på akkurat de betraktninger rådmannen skisserer: måteholdent forbruk, glem samlende kulturtiltak på Skedsmokorset i overskuelig fremtid, glem heldagsskoleprosjekt, glem bibiloteket på Skedsmokorset, glem konsertliv og røre i Lillestrøm, glem nattmat, glem rett og slett alt annet enn prioritering av sykehjemsplasser. Klar tale, bare så uendelig trist å oppdage at det er ikke penger til alt, det er ikke en gang penger til noe annet…

Alle ressurser skal settes i en ende. Den langsiktige tanken slo meg da, hva med dem i den andre enden? Hva kommer godt ut at å satse på de som en gang kommer i den enden det nå sluses inn ressurser? Det er de som sitter på skolenbenken nå som skal beslutte hva det skal bli av oss som nå sitter og bestemmer. Det skal skapes oppegående individ med selvstendig tankekraft til å ta like gode eller bedre beslutninger enn oss. Håpet er lysegrønt, sånn må det være.

Det kreves ressurser å få med alle på laget, det kreves årvåkenhet. La oss håpe at både posisjon og opposisjon har ryggrad til å ta også de upopulære beslutningene.

http://www.zuna.no/2012/05/18/en-ung-laerers-erkjennelse/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s